Εκδηλώσεις

Εδώ θα βρείτε φωτογραφίες και βίντεο από εκδηλώσεις του Συλλόγου μας:

Παναγία Σουμελά

14 Αυγούστου 2016 στην Παναγία Σουμελά

Πρόγραμμα τριήμεων πολιτιστικών εκδηλώσεων 2016

Αύγούστος 2016 στο Ροδίτη

Παρασκευή 19 Αυγούστου Οι αδελφοί Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης έρχονται στο Ροδίτη με δοξάρι και φωνή να παίξουν και να τραγουδήσουν ό,τι καινούριο και ό,τι παλιό τους αγγίζει… «Ψυχή και Σώμα», ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος, ανταμώνουν με σπουδαίους συνθέτες, συνομιλούν με την Ελληνική μουσική παράδοση, με τρόπο μοναδικό και παντρεύουν μουσικές του κόσμου! Μια μοναδική ροή ρεπερτορίου και μια ομάδα 7 εξαιρετικών μουσικών, συνθέτουν μια από τις πιο δεμένες μουσικές ομάδες της χώρας μας, ικανή να μας εκπλήξει, να χαϊδέψει τα αυτιά μας και να ξεσηκώσει τις ψυχές μας! Μαζί τους συμμετέχουν η Αγάπη Τσαΐδου στο τραγούδι και ο Γιάννης Βελισσάρης στην λύρα συμπληρώνοντας την βραδια με περισσότερο ποντιακό γλέντι!!!!! Τιμή εισόδου 5€

Σάββατο 20 Αυγούστου Μεγάλη ποντιακή βραδιά με τους Στάθη Νικολαΐδη και Δημήτρη Καρασαββίδη, τους συνοδεύουν ο δεξιοτέχνης Γιώργος Ατματζίδης στην λύρα και ο Κώστας Ζώης στο νταούλι!!!! Τιμή εισόδου 3€

Κυριακή 21 Αυγούστου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και ποντιακή βραδιά με την Αγάπη Τσαΐδου στο τραγούδι, τον Γιάννη Βελισσάρη στην λύρα, τον Νίκο Αφεντουλίδη στα πλήκτρα και τον Αλέξανδρο Αντωνιάδη στο νταούλι!!! Είσοδος δωρεάν Σας περιμένουμε όλους σε ένα γεμάτο τριήμερο για όλα τα γούστα να διασκεδάσουμε παρέα μέχρι το πρωί.

Σκούπα Αρτας 12 Αυγούστου 2016

12 Αυγούστου 2016 στη Σκούπα Αρτας

Αιμοδοσία στις 13 Ιουνίου 2016

13 Ιουνίου 2016 στο Ροδίτη

13ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών ελληνικών χορών

4 Ιουνίου 2016 στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης

Το παιδικό τμήμα του Μ.Π.Σ. Ροδίτη Κοζάνης έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στις 4 Ιουνίου 2016 παίρνοντας μέρος στο 13ο Παιδικό Φεστιβάλ παραδοσιακών ελληνικών χορών στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου στο Ροδίτη 22 Μαΐου 2016

22 Μαΐου 2016 στο Ροδίτη

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκαν οι Εκδηλώσεις Εθνικής Μνήμης και Τιμής για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στην κεντρική πλατεία του Ροδίτη, που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη. Εγινε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, Εθνικός Ύμνος. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ο κ. Θωμάς Αλεξιάδης Δρ με θέμα : "Η Αμισός (Σαμψούντα) του πολιτισμού και της θυσίας". Από την περιοχή της Σαμψούντας κατάγεται η πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού μας. Η Αμισός είναι μία από τις κορυφαίες πόλεις του Ευξείνου Πόντου από την αρχαιότητα, που γνώρισε την απόλυτη βαρβαρότητα και ωμότητα με την άνοδο στην εξουσία των Νεοτούρκων. Η άγρια εθνική εκκαθάριση κατά τη διάρκεια των κεμαλικών διωγμών είχε ως συνέπεια ο Ελληνισμός της Αμισού να σβήσει μέσα σε ποταμούς αίματος.Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εκπρόσωπος της Περιφέρειας κ. Πλακεντάς Παναγιώτης Αντιπεριφερειάρχης, του Δήμου κ. Κυριακίδης Θεόδωρος Δημ.Σύμβουλος, ο Πρόεδρος της Τοπ.Κοινότητας κ. Λαζάρου Νεόφυτος, η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κουβουκλιωτών κ. Καρυπίδου Δήμητρα, του Συλλόγου Φαρασσιωτών Καππαδοκίας Βαθυλάκκου κ. Κωνσταντινίδου Βάσω και ο Πρόεδρος της Τοπ.Κοινότητας Νεράϊδας κ. Βαϊζογλου Ξενοφών. Η χορωδία του Συλλόγου μας τραγούδησε ακριτικά τραγούδια , χόρεψε και καταχειροκροτήθηκε το μικρό χορευτικό μας, καθώς και το ανδρικό με πολεμικούς χορούς του Πόντου με κυρίαρχη της Σέρρα. Ακολούθησε δεξίωση κοινού.

Γιορτή της μητέρας

8 Μαϊου 2016 στο Ροδίτη

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαϊου 2016 στην αίθουσα του ΜΠΣ Ροδίτη Κοζάνης αφιερωμένη στην Μητέρα με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια ημέρας της Μάνας. Η εκδήλωση περιελάμβανε σχετική ομιλία , προβολή βίντεο, απαγγελία ποιήματος, χορούς από το μικρό μας χορευτικό, εδέσματα και ένα δωράκι έκπληξη για τις μαμάδες, ένα γλαστράκι με λουλούδια.

ΤΑΜΑΜΑ

Ειναι η ιστορια της Ελενης που εμεινε πισω στον ΠΟΝΤΟ και εγινε ΤΑΜΑΜΑ

Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού Κ.Γκιουλέκας

Μια ματωμένη επέτειος ξυπνάει μνήμες στους μεγάλους και μαθαίνει τους μικρότερους για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του ελληνικού Έθνους.Κάθε χρόνο την ημέρα αυτή, εκπληρώνουμε ένα ηθικό, ιστορικό και εθνικό καθήκον. Τιμούμε τη μνήμη των 353.000 Ελλήνων του Πόντου που έπεσαν θύματα της μανίας του τουρκικού εθνικισμού. Με αφορμή την ημέρα μνήμης και τιμής για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου ο Κ.Γκιουλέκας θυμάται το ιστορικό ντοκιμαντέρ "Οι μνήμες ζωντανεύουν".

Εθελοντική αιμοδοσία Νοεμβρίου 2015

2015 στο Ροδίτη

Την Τετάρτη το απόγευμα 5 με 8 της 25ης Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα του Μ.Π.Σ. Ροδίτη.

Ο ΜΠΣ Ροδίτη στα Παλατίτσια

05/09/2015 στα Παλατίτσια Βέροιας

Ο ΜΠΣ Ροδίτη στα Παλατίτσια

05/09/2015 στα Παλατίτσια Βέροιας

2η μέρα Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΜΠΣ Ροδίτη

22 Αυγούστου 2015 στο Ροδίτη

22 Αυγούστου 2015 2η μέρα Πολιτιστικών εκδηλώσεων ΜΠΣ Ροδίτη.Μεγάλη ποντιακή βραδιά με τους Κώστα Θεοδοσιάδη, Παναγιώτη Χωλόπουλο, Garip Tatlises . Η 1η μέρα 21-8-2015 Μουσικοχορευτική εκδήλωση με τους αδελφούς Κωνσταντίνο και Ματθαίο Τσαχουρίδη ματαιώθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών (ισχυρής βροχής).

Συμμετοχή στις εκδηλώσεις Αραβησσού Ν.Πέλλας

7-8-2015 στην Αραβησσο Ν.Πέλλας

Συμμετοχή του ΜΠΣ Ροδίτη στις εκδηλώσεις του Συλλόγου της Αραβησσού Ν.Πέλλας στις 7-8-2015

Eκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ στα Σέρβια

9 Μαΐου 2015 στα σΈΡΒΙΑ

To χορευτικό τμήμα του Πολ. Συλλόγου Ροδίτη στην εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Σέρβια το Σάββατο, 9 Μαΐου 2015

Γιορτή της μητέρας

10 Μαΐου 2015 στο Ροδίτη

Πραγματοποιήθηκε η γιορτή της μητέρας με ομιλία χορούς και τραγούδια τόσο μέσα στην αίθουσα του Συλλόγου όσο και έξω .Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε από ένα λουλούδι σε όλους.

Αντίπαρος 2,3,4 Μαΐου 2015

2,3,4 Μαΐου 2015 στην Αντιπαρο

Συμμετοχή του ΜΠΣ Ροδίτη στην Παγκόσμια ημέρα χορού στην Αντίπαρο. Το βράδυ της Πρωτομαγιάς ο Μορφωτικός Σύλλογος ξεκίνησε για την Αντίπαρο.Σκοπός του ταξιδιού η συμμετοχή μας στην Παγκόσμια ημέρα Χορού που διοργάνωσε ο Δήμος Αντίπαρου καλεσμένοι του οποίου είμασταν μέσω της πατριώτισσάς μας Αλεξίας Καρανικόλα δικηγόρου και κατοίκου Αντίπαρου.Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία και η επιστροφή μας το βράδυ της Δευτέρας 4 Μαϊου ομαλή, με τους συμμετέχοντες πλούσιους σε εμπειρίες και θετικές εντυπώσεις από την φιλοξενία μας εκεί. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορευτές και συνοδούς στο ταξίδι μας αυτό. Επίσης τον χοροδιδάσκαλο Σπύρο Αφεντουλίδη, τους καλλιτέχνες Αγάπη Τσαϊδου, Γιάννη Βελισσάρη, Γιάννη Αποστολίδη και Αλέξανδρο Αντωνιάδη που μας συνοδεψαν καθώς και το γραφείο τουρίσμου από τα Σέρβια Stogiannis Travel για το άνετο ταξίδι. Οι φωτογραφίες ειναι από την ιστοσελίδα http://pariani-enimerosi.blogspot.gr/2015/05/blog-post_42.html?spref=fb καθώς και από τα μέλη του Συλλόγου μας.

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Εκπομπή Ρίζες Ελλήνων στο FLASH TV στην Κοζάνη

Ο Σύλλογός μας ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή Ρίζες Ελλήνων στον τηλεοπτικό σταθμό FLASH TV στην Κοζάνη, την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015.Χόρεψε το παιδικό τμήμα, το τμήμα των ενηλίκων και τραγούδησε η Χορωδία ποντιακά τραγούδια. Ο Γιάννης Βελισσάρης λυράρης και δάσκαλος εκμάθησης και κατασκευαστής ποντιακών οργάνων παρουσίασε τα παιδιά που μαθαίνουν ποντικά όργανα, λύρα και νταούλι και έπαιξαν μαζί κάποια τραγούδια. Μαζί μας ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ.Λαζάρου Νεόφυτος, αρκετοί χωριανοί και φίλοι του Συλλόγου. Τα χορευτικά παρουσίασε ο χοροδιδάσκαλος κ. Σπύρος Αφεντουλίδης, το τμήμα Χορωδίας ο χοράρχης κ.Κώστας Παναγιωτίδης. Στο τραγούδι ήταν ο Χωλόπουλος Παναγιώτης και η Αγάπη Τσαίδου. Λύρα έπαιξαν : ο Γιάννης Βελισσάρης και ο Γιάννης Αποστολίδης, στο κλαρίνο ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, στα πλήκτρα ο Νίκος Αφεντουλίδης. Στο νταούλι οΑλέξανδρος Αντωνιάδης, ο Πόλυς Σταματίδης και στα τύμπανα ο Φουλίδης Κώστας.

Εκδήλωση ΜΠΣ Ροδίτη στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης μαζί με Ράδιο Μελωδία

1 Μαρτίου 2015 στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης

Εκδήλωση ΜΠΣ Ροδίτη στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης μαζί με Ράδιο Μελωδία στις 1 Μαρτίου 2015.Επιμέλεια παρουσίαση Σπύρος Αφεντουλίδης

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Φανός στο Ροδίτη 2015

2015 στο Ροδίτη

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Αποκριάτικος παιδικός χορός στο Ροδίτη 2015

22 Φεβρουαρίου 2015 στο Ροδίτη

Αποκριάτικος παιδικός χορός στο Ροδίτη 2015 την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 5 το απόγευμα

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Κοπή βασιλόπιτας 2015

1 Φεβρουαρίου 2015 στο Ροδίτη

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη έκοψε την πατροπαράδοτη βασιλόπιτας για το έτος 2015 στις 1 Φεβρουαρίου 11.00 η ώρα το πρωϊ. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν : εκ μέρους του Δήμου Σερβίων Βελβεντού ο κ. Παύλος Γεμενεντζίδης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδίτη κ. Λαζάρου Νεόφυτος, ο πατέρας Ηλίας Κοντός εφημέριος της Ενορίας μας, η πρεσβυτέρα Καλλιόπη Καραφύλλη Κοντού, σύσσωμο το Δ.Σ. του Συλλόγου, μέλη και φίλοι του Μ.Π.Σ. Το φλουρί έπεσε στον κ. Κυριλίδη Θεοχάρη.

Συμμετοχή του Συλλόγου στην Εκδήλωση νέων της Αναρράχης

1 Μαρτίου 2015 στην Αναρράχη Κοζάνης

Συμμετοχή του Συλλόγου στην Εκδήλωση νέων της Αναρράχης

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Αη Βασίλης στο Ροδίτη

31 Δεκεμβρίου 2014 στο Ροδίτη

Περιμένοντας τον Αη Βασίλη παραμονή Πρωτοχρονιάς

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Παιδική μουσική παράσταση

30 Δεκεμβρίου 2014 στο Ροδίτη

Μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με πρωταγωνιστές τα παιδιά στις 30 Δεκεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Συλλόγου.