Εκδηλώσεις

Εδώ θα βρείτε φωτογραφίες και βίντεο από εκδηλώσεις του Συλλόγου μας:

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου

21 Δεκεμβρίου 2014 στο Ροδίτη

ΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη σας προσκαλεί στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, ώρα 6 το απόγευμα σε μια Παράσταση Αφήγησης Χριστουγεννιάτικων Παραμυθιών με αφηγήτρια την Λαμπροπούλου Βάια, συνοδεία φλάουτου από την Πενέκελη Γεωργία: «Καλικαντζαράκια ήρθανε, γιορτές και φώτα ανοίξανε» Περιμένουμε όλα τα παιδάκια μαζί με τις μαμάδες τους να έρθουν στην αίθουσα του Συλλόγου μας να παρακολουθήσουμε την παράσταση και να γίνουμε όλοι για λίγο παιδιά. Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Εθελοντική Αιμοδοσία Δεκεμβρίου 2014

Δεκεμβριος 2014 στο Ροδίτη

Μεγάλη επιτυχία είχε η χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία του Μ.Π.Σ. Ροδίτη Κοζάνης. Είκοσι φιάλες αίμα προσφέρθηκαν από τους αιμοδότες μας για την Τράπεζα αίματος του Συλλόγου. Ευχαριστούμε πολύ το νοσηλευτικό προσωπικό του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας που με την Κινητή Μονάδα Αίματος ήρθαν στο χώρο του Συλλόγου μας για να πραγματοποιηθεί η 2η αιμοδοσία για το 2014 στις 5 με 8 το απόγευμα της Τρίτης 9-12-2014.Επίσης ευχαριστούμε θερμά την ιατρό του Κέντρου Υγείας Σερβίων κ. Ζήνα Χ’’αποστόλου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, για να καλύψει την έλλειψη ιατρού που δεν μπορούσε να διαθέσει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο. Ήταν συγκινητική η προσέλευση των εθελοντών που σε κάθε κάλεσμά μας σταδιακά αυξάνονται. Η αιμοδοσία είναι μέγιστη κοινωνική προσφορά και κορυφαία πράξη ανθρωπιάς. Ευχόμαστε σε όλους δύναμη, υγεία και διάθεση για πράξεις αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς .

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Αγιασμός νέας χρονιάς 2014 2015

Δεκεμβριος 2014 στο Ροδίτη

Αγιασμός νέας χρονιάς 2014 2015

1η μέρα εκδηλώσεων Ροδίτης 2014

2014 στο Ροδίτη

1η μέρα εκδηλώσεων Ροδίτης 2014

2η μέρα εκδηλώσεων Ροδίτης 2014

2014 στο Ροδίτη

2η μέρα εκδηλώσεων Ροδίτης 2014

3η μέρα εκδηλώσεων Ροδίτης 2014

2014 στο Ροδίτη

3η μέρα εκδηλώσεων Ροδίτης 2014

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

3ημερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Ροδίτη Κοζάνης

2014 στο Ροδίτη

Για άλλη μια χρονιά ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη ανταποκρινόμενος στην μεγάλη ευθύνη απέναντι σε όλους εσάς για την αγάπη σας προς την προσπάθειά μας να στηρίξουμε την παράδοση και τον πολιτισμό διοργανώνει ένα μεγάλο τριήμερο εκδηλώσεων…. 1η μέρα Παρασκευή 22 Αυγούστου Μεγάλη Μουσικοχορευτική συναυλία με τους αδερφούς Τσαχουρίδη και ολόκληρη την ορχήστρα τους σε ένα μαγικό μουσικό ταξίδι με τραγούδια απο όλο τον κόσμο και φυσικά αστείρευτο ποντιακό γλέντι….. επίσης συμμετέχουν η ανερχόμενη Αγάπη Τσαϊδου στο τραγούδι και ο Γιάννης Βελισσάρης στη λύρα για ποντιακό γλέντι απο νωρίς και μέχρι το πρωί….. Είσοδος 5 ευρώ Ώρα έναρξης 21.30 2η μέρα Σάββατο 23 Αυγούστου Μεγάλο ποντιακό γλέντι με τους Θεόφιλο Πουταχίδη και Παναγιώτη Χωλόπουλο και τα επιτελεία τους. Δύο καλλιτέχνες πραγματικοί δυναμίτες που αναμένεται να κάνουν το κέφι να κρατήσει μέχρι να ξημερώσει…. Δεν χάνεται…..!!!!!! Ώρα έναρξης 21.30 3η μέρα Κυριακή 24 Αυγούστου Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στον Πόντο με τον Μ.Π.Σ. Ροδίτη. Καλεσμένοι μας για φέτος είναι ένα ιδιαίτερο χορευτικό συγκρότημα προερχόμενο απο την Πολωνία ως ανταπόδοση για την περσινή μας επίσκεψη και την εξαιρετική τους φιλοξενεία. Επιμέλεια-παρουσίαση: Σπύρος Αφεντουλίδης Και φυσικά ποντιακό γλέντι με την ανερχόμενη Αγάπη Τσαϊδου στο τραγούδι και στην λύρα ο Γιάννης Βελισσάρης. Μια όμορφη γεμάτη μουσική βραδιά η οποία έχει χαρακτηριστεί άκρως επιτυχημένη απο όλους εσάς……. Ώρα έναρξης 21.30

Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας-Γιορτή μητέρας 2014

2014 στο Ροδίτη

Με την παρουσία των κατοίκων του χωριού μας, αλλά και εκπροσώπων των Πολιτιστικών Συλλόγων και Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής μας, πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα φέτος οι εκδηλώσεις για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού από το Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Ροδίτη το πρωί της Κυριακής 11ης Μαϊου 2014. Η 19η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, φέτος όμως λόγω των εκλογών οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 11 Μαϊου. Το πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τους 353.000 άταφους νεκρούς προγόνους μας στο Ηρώο, στην Κεντρική Πλατεία του Ροδίτη. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, έγινε η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Τ.Κ. και τους Προέδρους των Συλλόγων. Η χορωδία του Συλλόγου μας, τραγούδησε τέσσερα παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια μαζί με τον δάσκαλο κ. Κώστα Παναγιωτίδη που συνόδευσε με την λύρα του. Στη συνέχεια αφού μεταφερθήκαμε όλοι στην αίθουσα του Συλλόγου η Πρόεδρος του Μ.Π.Σ. κυρία Μαρία Κεχαγιά μίλησε για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.Ακολούθησε προβολή ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο θέμα από τον χοροδιδάσκαλο κ. Σπύρο Αφεντουλίδη, ο ποίος αναφέρθηκε σε σύντομη ομιλία του και στην Ημέρα της Μάνας λόγω της γιορτής της μητέρας. Στο τέλος παρατέθηκε δεξίωση με εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού.Κατά την αποχώρησή τους πήραν όλοι από ένα γλαστράκι με λουλούδι για την γιορτή της μητέρας. Στο χώρο των εκδηλώσεων υπήρχε έκθεση φωτογραφιών και εγγράφων με θέμα: «Τη ζωή των Ελλήνων του Πόντου και την Γενοκτονία» προσφορά του χοροδιδάσκαλου κ. Σπύρου Αφεντουλίδη Κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ως Πόντιοι και ως Έλληνες, τιμούμε τη μνήμη τους και δηλώνουμε υπερήφανοι συνεχιστές της χιλιόχρονης ιστορίας του Πόντου, με την ελπίδα να έχουν πια αναπαυθεί οι ψυχές τους στις αλησμόνητες πατρίδες. Είναι χρέος όλων μας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης που οργανώνουν οι κατά τόπους Ποντιακοί Σύλλογοι για την Γενοκτονία των προγόνων μας. Εμείς οι Πόντιοι εκτός από την πλούσια μουσικοχορευτική παράδοσή μας, την οποία τιμούμε όλο το χρόνο και τη διαδίδουμε παντού, έχουμε την ηθική υποχρέωση να τιμούμε τη μνήμη των προγόνων μας και να κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο τον άδικο, απάνθρωπο και βίαιο χαμό τους και τον ξεριζωμό από τις προγονικές τους εστίες.

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Ημέρα καθαριότητας 6 Απριλίου 2014

2014 στο Ροδίτη

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη συμετείχε στο Let’s do it: «Όλοι οι πολίτες του κόσμου καθαρίζουμε τον πλανήτη σε μια ημέρα», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου 2014. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Δήμος Σερβίων –Βελβεντού. Ο σύλλογός μας για την ιστορία πρέπει να πούμε ότι καθάρισε την διασταύρωση στο 15ο χιλιόμετρο επί της Εθνικής οδού Κοζάνης-Λάρισας, στο ύψος του Ροδίτη και τον επαρχιακό δρόμο μέχρι το χωριό μας μήκους 2 χιλιομέτρων.Η ημέρα ήταν βροχερή αλλά αυτό δεν εμπόδισε τα λιγοστά μέλη του Συλλόγου να πραγματοποιήσουν αυτή τη δράση όπως κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Φανός 2014

2014 στο Ροδίτη

Φανός 2014

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Μουχαμπέτι 2014

2014 στο Ροδίτη

Μουχαμπέτι 2014

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Καθαρή Δευτέρα 2014

2014 στο Ροδίτη

Καθαρή Δευτέρα 2014

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Κοπή βασιλόπιτας 2014

26 Ιανουαρίου 2014 στο Ροδίτη

Κοπή βασιλόπιτας για το έτος 2014, παρουσία φίλων μελών και συγχωριανών, στην αίθουσα του Συλλόγου στις 26 Ιανουαρίου 2014

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Οι Μωμόγεροι στο Ροδίτη στις 30-12- 2013

30/12/2013 στο Ροδίτη

Μωμόγεροι

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Κάλαντα Χριστουγέννων στην Κοζάνη Δεκέμβριος 2013

Δεκεμβριος 2013 στην Κοζάνη

Κάλαντα Χριστουγέννων

Δεν υπάρχουν Φωτογραφίες

Μωμόγεροι Μ.Π.Σ. Ροδίτη

30-12- 2013 στα Σέρβια

Μωμόγεροι Μ.Π.Σ. Ροδίτη, στα Σέρβια στις 30-12-2013 Δείτε σχετικό βίντεο

Εμφάνιση στην Παναγία Σουμελά 2013

2013 στην Παναγία Σουμελά

Συμμετοχή του Συλλόγου μας στις εορταστικές εκδηλώσεις 15-8-2013 στην Παναγία Σουμελά.

Εκδρομή στο Καϊμακτσαλάν

19-1-2014 στο Καϊμακτσαλάν

Ο Αη Βασίλης στο Ροδίτη

31/12/2013 στο Ροδίτη

Ο Αη Βασίλης στο Ροδίτη

3ήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2013

2013 στο Ροδίτη

3ήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις 2013

Εκδηλώσεις ΚΛΕΙΔΩΝΑ στην Ελασσόνα

23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 στην Ελασσονα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΚΛΕΙΔΩΝΑ" ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Αποκαλυπτήρια ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

13 Αυγούστου 2013 στην Ελασσονα

Στις 13 Αυγούστου 2013 και ώρα 8.00 μ.μ. σε μια ειδική, σεμνή και λιτή τελετή έγιναν τα αποκαλυπτήρια της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ παρουσία του παπα Ηλία Κοντού και πλήθος κόσμου. Το πανέμορφο γλυπτό αναπαράσταση της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη είναι έργο του συντοπίτη μας αυτοδίδακτου καλλιτέχνη-γλύπτη κυρίου Αθανασίου Φούντογλου.Είναι το τέταρτο έργο που δημιούργησε με πολύ αγάπη και μεράκι τα τελευταία χρόνια και τα διέθεσε ώστε να εκτεθούν στον αύλειο χώρο του Συλλόγου μας, αφιερωμένα στους κατοίκους του χωριού μας.Είναι αξιοθαύμαστη και αξιέπαινη η πράξη του αυτή,τον συγχαίρουμε για το ταλέντο του και την τεράστια μεθοδικότητα και υπομονή του.Τα έργα του θα κοσμούν το χωριό μας.Του ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, δύναμη και καλή συνέχεια στο δημιουργικό του έργο.

Τριήμερες Πολιτιστικές εκδηλώσεις Ροδίτης 2013

23,24 και 25 Αυγούστου 2013 στο Ροδίτη

Αφίσα και πρόγραμμα τριήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΜΠΣ Ροδίτη στις 23,24 και 25 Αυγούστου 2013 στην Κεντρική Πλατεία. Ωρα έναρξησ 9.30 μ.μ.

2η Εθελοντική Αιμοδοσία Ιούνιος 2013

Ιούνιος 2013 στο Ροδίτη

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 "Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη και ώρα 5.00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η 2η εθελοντική αιμοδοσία του 2013 στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου Ροδίτη από την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας. Οι εθελοντές αιμοδότες του Συλλόγου μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και η προσέλευση ήταν ικανοποιητική.

Γιορτή της μητέρας

12/05/2013 στο Ροδίτη

H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη μητέρα, με αρχαιοελληνική προέλευση. Καθιερώθηκε να γιορτάζεται την 2η Κυριακή του Μαϊου κάθε χρόνο.Γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου.Τα παιδιά του Ροδίτη είπαν με ένα ξεχωριστό τρόπο τα Χρόνια πολλά και έδειξαν την ιδιαίτερη αγάπη τους προς τις μητέρες τους. Η Διοίκηση του Συλλόγου διοργάνωσε μια όμορφη τελετή με ομιλία από τον κ. Σπύρο Αφεντουλίδη στην αίθουσα.Αργότερα χόρεψε το μικρό χορευτικό έξω στο προαύλιο.Στο τέλος μοιράστηκαν εδέσματα, τούρτα,ένα γλαστράκι με λουλούδια και από ένα CD με διάφορα τραγούδια για τη μάνα (προσφορά του κ.Αφεντουλίδη) σε κάθε γυναίκα-μάνα του χωριού που παρακολούθησε τη γιορτή μας. Ηταν μια συγκινητική και ζεστή εκδήλωση που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, πολλά χαμόγελα ευχαρίστησης και ικανοποίησης.Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Δ.Δ.Ροδίτη Κυριακίδης Θεόδωρος και η Αντιδήμαρχος κ. Χατζηιωαννίδου Δέσποινα.

Πανελλήνια Εθελοντική Καμπάνια καθαριότητας Let s Do It Greece

12/05/2013 στο Ροδίτη

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδίτη συμμετείχε την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 στην εθελοντική περιβαλλοντική δράση Let s Do It Greece, η οποία έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού. Το Let s Do It , η πιο διαδεδομένη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως κίνημα το 2008 στην Εσθονία και γρήγορα έλαβε διεθνείς διαστάσεις. Στόχος του κινήματος είναι η παγκόσμια ευαισθητοποίηση για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την ανάδειξη του Εθελοντισμού για την καθαριότητα των πόλεων και των χωριών. Έτσι περνά σε όλους τους πολίτες το μήνυμα της βελτίωσης και της προστασίας του φυσικού και αστικού τους περιβάλλοντος, κάνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού πράξη. Για μια ακόμη φορά τα μέλη του Συλλόγου μας έδωσα το τρανταχτό παρών , καθαρίζοντας τα πάρκα και την δυτική είσοδο του χωριού μας. Μια πράξη πολιτισμού, σεβασμού στο περιβάλλον, εθελοντικής προσφοράς και αγάπης για τον τόπο μας, που εκτός από αυτή την καθιερωμένη ημέρα, εμείς την έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας.

Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ 2013

17/03/2013 στο Ροδίτη

Με μεγάλη επιτυχία έγινε το παιδικό αποκριάτικο πάρτυ 2013 στην αίθουσα του Συλλόγου το απόγευμα της Κυριακής 17 Μαρτίου.

Φανός στο Ροδίτη 2013

2013 στο Ροδίτη

Στις 20.00 μμ το βράδυ της Κυριακής άναψε ο φανός στην πλατεία του χωριού.Παρουσιάστηκαν παλιά παραδοσιακά παιχνίδια και έγινε η αναπαράσταση από τα παιδιά του Συλλόγου. Η ποντιακή ορχήστρα με τον Χάρη Ακριτίδη στο τραγούδι και τον Δημήτρη Ιωακειμίδη στην λύρα διασκέδασαν τον κόσμο μέχρι αργά το βράδυ που χόρευε γύρω στην αναμένη φωτιά.

Καθαρή Δευτέρα 2013 στο Ροδίτη

18/3/2013 στο Ροδίτη

Την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013 μετά τις 11:00 π.μ. αφού ετοιμάστηκε από τον κ. Συμεών Κεχαγιά η πατροπαράδοτη φασολάδα, μαζί με λαγάνες, ελιές τουρσί, χαλβά και άλλα σαρακοστιανά, προσφορά του Δήμου μας, προσφέρθηκαν στον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του. Ηταν αρκετοί οι χωριανοί, φίλοι και επισκέπτες με τους οποίους συμφάγαμε σε κοινή τράπεζα στην αίθουσα του συλλόγου μας. Να είμαστε όλοι καλά και Καλή Σαρακοστή!

Κοπή παραδοσιακής βασιλόπιτας για το 2013

17/02/2013 στο Ροδίτη

Την Κυριακή 17-2-2013 στις 5 η ώρα το απόγευμα ο Σύλλογός μας έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτά του για το 2013 στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συλλόγου.Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού κ. Βασίλης Κωσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. Ροδίτη κ.Κυριακίδης Θεόδωρος, ο χοροδιδάσκαλος κ.Σπύρος Αφεντουλίδης, ο πατέρας Ηλίας Κοντός, η πρεσβυτέρα Καλλιόπη Καραφύλλη, χορευτές, φίλοι, μέλη του Συλλόγου και πολλοί συγχωριανοί. Καλή χρονιά, με υγεία και πολλές επιτυχημένες δραστηριότητες στο Σύλλογό μας.

Η ποντιακή χορωδία του ΜΠΣ Ροδίτη

15/02/2013 στο Ροδίτη

Εγγραφή ποντιακών τραγουδιών για την εμφάνιση του τμήματος στην τηλεόραση Flash TV στην εκπομπή "Ρίζες Ελλήνων" του Θύμιου Γκογκίδη στις 15-2-2013.

Εμφάνιση του Συλλόγου στην τηλεόραση Flash TV

15/02/2013 στο Ροδίτη

Την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013 και στις 11.00 η ώρα το βράδυ το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, με σύσσωμο το Δ.Σ. έλαβε μέρος στην εκπομπή του Θύμιου Γκογκίδη "Ρίζες Ελλήνων" στην τηλεόραση του Flash στην Κοζάνη. Παρουσιάστηκε το ιστορικό των κατοίκων του χωριού και του Συλλόγου,ο ι δραστηριότητές του, τα ήθη και έθιμά μας, τόσο από το Δήμαρχο Σερβίων - Βελβεντού όσο και από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.Το χορευτικό έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και χόρεψε εξαιρετικά χορούς του Πόντου.Ο χοροδιδάσκαλος Σπύρος Αφεντουλίδης ερμήνευε τον κάθε χορό εξηγώντας τη σημασία του και από που προέρχεται. Υπήρχε πλούσιος μπουφές με ποντιακά εδέσματα, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τις γυναίκες του χωριού που πάντα πρόθυμα προσφέρουν σε ανάλογες εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχό μας κύριο Βασίλη Κωνσταντόπουλο, την Αντιδήμαρχο κυρία Δέσποινα Ιωαννίδου, τον Δημοτικό Σύμβουλο Λευθέρη Χατζηλαζάρου για την τιμή που μας έκαναν να είναι μαζί μας στο στούντο.Επίσης τον χοροδιδάσκαλο Σπύρο Αφεντουλίδη, τα δύο μουσικά σχήματα που συνόδευαν τους χορευτές, φίλους και μέλη του Συλλόγου που παραβρέθηκαν.

1η εθελοντική αιμοδοσία του ΜΠΣ για το 2013

9/01/2013 στο Ροδίτη

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας για αιμοδοσία την Τετάρτη 9/01/2013 στις 17.00 μ.μ. το απόγευμα στην αίθουσα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη. Η αιμοληψία έγινε από την κινητή μονάδα του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας.Για ακόμη μια φορά η Τράπεζα αίματος του Συλλόγου μας που τηρείται στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, εμπλουτίστηκε με 15 φιάλες αίμα, χάρη στον εθελοντισμό 20 και πλέον ατόμων που προσήλθαν.

Υποδοχή του νέου έτους 2013 στο Σύλλογο

9/01/2013 στο Ροδίτη

Η Διοίκηση, φίλοι και μέλη του Μ.Π.Συλλόγου Ροδίτη επέλεξαν να υποδεχθούν το νέο έτος 2013 στην αίθουσα του Συλλόγου.Ο ουρανός του χωριού έλαμψε από τα πυροτεχνήματα με την είσοδο του καινούργιου χρόνου και οι ευχές όλων ήταν για αγάπη, ειρήνη, υγεία και πρόοδο.Η ωραία βραδιά συνεχίστηκε με χορό και φαγητό.

5 Ιανουαρίου 2013 οι Μωμόγεροι στο Ροδίτη

5/01/2013 στο Ροδίτη

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το μεσημέρι της παραμονής των Φώτων οι Μωμόγεροι έκαναν την εμφάνισή τους χορεύοντας στο ρυθμό της λύρας και του νταουλιού στους δρόμους και τα σπίτια του χωριού.Το λαϊκό αυτό θεατρικό δρώμενο έχει τις ρίζες του βαθιά στην αρχαιότητα, στους προ-χριστιανικούς χρόνους αλλά οι Πόντιοι του έδωσαν αργότερα χριστιανικό χαρακτήρα.Είναι ένα έθιμο που έφεραν μαζί τους οι πρόγονοί μας από τον Πόντο.Οι νεότεροι το διατηρούνε και το αναβιώνουν. Λαμβάνει χώρα το 12ήμερο από τα Χριστούγεννα μέχρι τα Θεοφάνια.

Οι Μωμόγεροι του Ροδίτη στα Σέρβια

5/01/2013 στα Σερβια

Στους δρόμους των Σερβίων αναβίωσε το παραδοσιακό ποντιακό δρώμενο των Μωμόγερων από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδίτη. Οι Μωμόγεροι επισκέφθηκαν και το Δημαρχείο Σερβίων – Βελβεντού όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Κωνσταντόπουλος.Οι φωτογραφίες είναι από το site http://ai-vres.blogspot.gr/2013/01/video_5.html

Περισσοτερα